Een antropologische blik op politiek.

 

Door anders naar hetzelfde te kijken kom je tot andere resultaten. Leer met ander ogen te kijken. Leer het van een antropoloog.

Artikelen over antropologie en/of politiek

Gemeenteraad in crisistijd

Gemeenteraad in crisistijd

Deze crisis door het Covid-19virus is ongekend. We leven momenteel in een vervelende maar ook interessante tijd. Onze vergaderingen liggen stil. De burgemeester, als hoofd van de veiligheidsregio heeft het overgenomen. Maar, hij is toch niet de baas in de gemeente? Dat zijn wij toch? Hoe zit het eigenlijk precies?

Lees meer
Leesvoer over versterking lokale democratie

Leesvoer over versterking lokale democratie

Er zijn heel veel artikelen geschreven over de lokale democratie en inwonersparticipatie. O.a. de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), maar ook andere partijen delen veel informatie hierover.Hieronder heb ik een (eerste) overzicht gemaakt van een heleboel artikelen...

Lees meer

Antropologie in de Raadszaal

Hoe is de macht verdeeld in onze raad?  Waarom kunnen we de zaken niet simpel oplossen in die raadszaal? Wat ís eigenlijk nog de toegevoegde waarde van politieke partijen? En waarom krijg ik mijn zin zelden?

Zo maar wat vragen die kunnen oppoppen als je met politiek bezig bent.

Wil je snappen hoe het precies werkt in die raadszaal? Ga met mij op (be)zoek naar de cultuur en de processen in jullie raad. Het Politiek Bureau organiseert een antropologische tocht door de gemeentepolitiek. Voor groepen of in je eentje.

Door met andere ogen te kijken, verandert de wereld.

Gratis (online) training:

-kijken als een antropoloog-

Wil je zelf op pad en de organisatiecultuur van jouw gemeenteraad ontdekken? Dat kan natuurlijk ook.

Je kunt hieronder een gratis ‘speurtocht’ downloaden.