Coaching.

 

Iedereen, dus ook politici, wil zijn/haar vak zo goed mogelijk uitvoeren. En iets goed doen is lastig en kost veel tijd. Zeker gemeenteraadsleden woekeren met hun tijd: ze doen het immers naast baan, studie of zorgtaken.

Een goede coach kan je helpen om juiste keuzes te maken, efficiënter te werken én beter te worden in het politieke vak. Zeker een coach die zelf politicus is.

Bij het Politiek Bureau kun je terecht voor individuele coaching en teamcoaching.

 

Individuele coaching

 

Wij coachen ambitieuze gemeenteraadsleden, fractievoorzitter, wethouders, maar ook ‘gewone’ mensen. Je kunt ons benaderen voor loopbaan- en levensloopvragen of voor vragen rond jouw politieke ambt.

Onze voorkeur gaat uit om elkaar in ieder geval één keer live te hebben gezien, de (individuele) coachinggesprekken kunnen online gebeuren (maar hoeft natuurlijk niet).

Het intake gesprek is gratis en geheel vrijblijvend en dient vooral om elkaar te leren kennen. Als er een vervolggesprek komt, wordt hier de coachvraag geformuleerd en onderzoek gedaan.

De meeste coachingtrajecten duren ongeveer 5 sessies van ca. 1 uur.

Onze stijl van coachen is licht provocerend, maar liefdevol en met humor.

Teamcoaching

 

Het Politiek Bureau begeleidt raadsfracties van alle politieke partijen. Vooral na de verkiezingen, als de nieuwe fractie gevormd is, kunnen er snel conflicten ontstaan over de te volgen koers, het fractievoorzitterschap of door het botsen van karakters. Inzicht in wensen, eisen, wereldbeelden en kwaliteiten zorgen voor duidelijkheid en rust in fracties. Waardoor iedereen zijn/haar werk kan gaan doen.

Teamcoaching gebeurt per dagdeel en kan ’s avonds of in het weekend plaatsvinden (de meeste mensen werken immers naar hun politieke loopbaan).

 

Coachen van diversiteit

 

Wij stimuleren dat er meer diversiteit in de gemeentepolitiek komt, dus meer vrouwen, jongeren, gehandicapten, mensen met een andere achtergrond, etc. We willen dit echter niet problematiseren, maar juist op een positieve manier stimuleren. Je ontkomt er niet aan dat veel gemeenteraden nog vrij traditioneel denken. De uitdaging is dan vooral hoe je leert hier mee om te gaan. De inzichten van Deep Democracy werken hier goed bij.

Meer weten over het coachen door het Politiek Bureau?

 

We snappen dat je niet meteen met ons in zee wilt, maar eerst meer wilt weten.

Bel of mail: 06-12714063 of contact@hetpolitiekbureau.nl

Resultaten na coachingtraject:

  • Het is voor jou helder wat je (politieke) stijl is.
  • Je weet wat je zwaktes en sterktes zijn en hoe je hier mee om kunt gaan.
  • Je hebt een goede balans gevonden in werk – privé – politiek
  • Je weet wat je doel is in de politiek (en je leven in het algemeen).

Praktische informatie.

 

Waar?

 

Coaching kan zowel online als op locatie plaatsvinden (door het hele land). Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis.

 

Kosten?

 

De kosten van individuele coaching bedragen € 80 per uur (ex. BTW). Een strippenkaart voor 5 sessies kost € 380 ex BTW (5% korting).

Teamcoaching vindt plaats per dagdeel van maximaal 4 uur  (€ 400 ex BTW) of per avond maximaal 2,5 uur (€ 250 ex BTW). Het kan zijn dat meerdere dagdelen nodig zijn.

…of neem een strippenkaart voor 5 sessies – € 380

Het kan zijn dat reiskosten (o.b.v. openbaar vervoer) doorgerekend worden.

Natuurlijk kan, in onderling overleg, afgeweken worden van deze tarieven.

In onderling overleg

 

Na het intake gesprek kan het zijn dat jullie of wij niet door willen met de opdracht. Dit mag zonder opgaaf van reden. Wij zijn wel altijd benieuwd waarom een opdracht niet doorgaat. Dit horen we dan ook graag en we willen dit ook aan jullie vertellen.

De kosten en de tijdsduur wordt van te voren, in onderling overleg afgestemd en schriftelijk bevestigd. Er komen geen onverwachte kosten bij.

Als er tussentijds klachten, opmerkingen of zorgen zijn, laat het ons weten dan kunnen we er iets aan doen.