Persoonlijke ontwikkeling

     Als (aspirant) politicus is persoonlijke begeleiding vaak onontbeerlijk. Een coach kan je helpen met het beter onder woorden brengen van je ambities, jezelf beter leren kennen en het gedrag van anderen duiden. Dit alles zorgt er voor dat je effectiever en meer ontspannen kunt functioneren.

Artikelen over persoonlijke ontwikkeling & coaching

Luisteren – een onderschatte vaardigheid.

Luisteren – een onderschatte vaardigheid.

Je leest het elke week in de krant of hoort het ergens: politici luisteren niet meer naar 'ons', ze zitten er alleen maar voor zichzelf. Daar kan ik alleen maar op zeggen, dat het klopt. Mensen luisteren steeds slechter naar elkaar. Maar dat politici vroeger wél...

Lees meer
Raadslid, ken je stijl –  Over zelfkennis in de gemeenteraad.

Raadslid, ken je stijl – Over zelfkennis in de gemeenteraad.

Wat voor soort raadslid ben jij? Zit je er vooral voor jezelf, voor je partij of voor de inwoners? Vind je dat de gemeenteraad de baas is of vind je dat inwoners meer te zeggen moeten krijgen? Er zijn diverse stijlen binnen een gemeenteraad. En ik vertel je waarom het zo belangrijk is om hier inzicht in te krijgen.

Lees meer
Over ethiek en integriteit

Over ethiek en integriteit

Ethiek houdt zich bezig met het kritisch bekijken van ons juiste handelen. Kan ethiek ons antwoord geven op de vraag wanneer wij een goed politicus zijn?

Lees meer

Persoonlijke ontwikkeling

tot 1 juni 2020 – gratis:

 

online training:

Leren kijken – naar jezelf en anderen –

 

Er worden zoveel eisen aan jou gesteld. Daar kun je natuurlijk nooit aan voldoen. Maar dat wordt wel van jou verwacht: we hadden toch op jou gestemd. Dus vooruit: aan het werk.

Deze online training helpt jou om beter te focussen. Je leert een en ander over communiceren (en nee, niet die simpele dingen want die weet je al. Echt, de fijne kneepjes). En je leert als een pro een raadsvergadering te analyseren zodat je de volgende keer weet waar je op moet letten.

 

 

Hoe werkt het?

 

Elke les kost ca. 2 uur. Natuurlijk kan je er meer of minder tijd aan besteden. Dus in totaal kost deze training je ongeveer 12 uur.

Moet ik dit helemaal alleen doen? Yep. Helaas.

Helemaal geen steun? Jawel.Wij gaan één keertje videochatten met elkaar, waarbij je mij jouw meest prangende vragen kunt stellen én je bevindingen met mij kunt delen.

En wat kost dit moois??

 

Normaal € 195 . Nu: € 0,00. De korting geldt tot 1 juni 2020. Dus wees er snel bij.

 

Het mooie is dat je meteen kunt beginnen. Meld je aan via de link. En je krijgt elke dag een training opgestuurd via de mail. Je krijgt ook een link naar de leeromgeving. Hier kun je alle lesstof vinden. Ook tips en opmerkingen vind je hier. Ik heb nog géén forum met andere cursisten, maar dat zit wél in de planning.

De lessen

 

Ken uzelf

 

Les 1:

Wie ben ik en wie zijn zij – doe de online test (helaas niet van mij) om te kijken wat voor politicus je bent en wat je met de uitslag kunt doen.

Les 2:

Wat vind ik echt belangrijk en hoe focus ik me op mijn verhaal. Oh, en trouwens, wat is mijn verhaal eigenlijk.

 

Ken uw omgeving

Les 3:

Analyseer een raadsvergadering en gebruik daarbij de analysetools die ik voor je heb.

Les 4:

Ken uw vrienden en uw ‘vijanden’. Met wie heb je te maken, hoe ziet je omgeving eruit en wat heb je hier eigenlijk aan. Na deze lessen zal je omgeving nooit meer hetzelfde zijn.

 

Verhaal, herhaal, herhaal!

Les 5:

Beetje theorie over communiceren. Verder maak je een analyse van de communicatiemiddelen én ga je de goede middelen bij jouw verhaal (zie les 2) vinden.

Les 6:

Alles wat je in de vorige lessen ontdekt hebt komen hier bij elkaar. En ga je het geleerde toepassen in de praktijk.

 

 

Coaching

Individuele coaching

 

Wij coachen ambitieuze gemeenteraadsleden, fractievoorzitter, wethouders, maar ook ‘gewone’ mensen. Je kunt ons benaderen voor loopbaan- en levensloopvragen of voor vragen rond jouw politieke ambt.

Onze voorkeur gaat uit om elkaar in ieder geval één keer live te hebben gezien, de (individuele) coachinggesprekken kunnen online gebeuren (maar hoeft natuurlijk niet).

Het intake gesprek is gratis en geheel vrijblijvend en dient vooral om elkaar te leren kennen. Als er een vervolggesprek komt, wordt hier de coachvraag geformuleerd en onderzoek gedaan.

De meeste coachingtrajecten duren ongeveer 5 sessies van ca. 1 uur.

Onze stijl van coachen is licht provocerend, maar liefdevol en met humor.

Meer weten over het coachen door het Politiek Bureau?

 

We snappen dat je niet meteen met ons in zee wilt, maar eerst meer wilt weten.

Bel of mail: 06-12714063 of contact@hetpolitiekbureau.nl

Resultaten na coachingtraject:

 

  • Het is voor jou helder wat je (politieke) stijl is.
  • Je weet wat je zwaktes en sterktes zijn en hoe je hier mee om kunt gaan.
  • Je hebt een goede balans gevonden in werk – privé – politiek
  • Je weet wat je doel is in de politiek (en je leven in het algemeen).

Praktische informatie coaching

Kosten?

 

De kosten van individuele coaching bedragen € 80 per uur (ex. BTW). Een strippenkaart voor 5 sessies kost € 380 ex BTW (5% korting).

Teamcoaching vindt plaats per dagdeel van maximaal 4 uur  (€ 400 ex BTW) of per avond maximaal 2,5 uur (€ 250 ex BTW). Het kan zijn dat meerdere dagdelen nodig zijn.

…of neem een strippenkaart voor 5 sessies – € 380

Het kan zijn dat reiskosten (o.b.v. openbaar vervoer) doorgerekend worden.

Waar?

 

Coaching kan zowel online als op locatie plaatsvinden (door het hele land). Het intakegesprek is vrijblijvend en gratis.
 

In onderling overleg

 

Na het intake gesprek kan het zijn dat jullie of wij niet door willen met de opdracht. Dit mag zonder opgaaf van reden. Wij zijn wel altijd benieuwd waarom een opdracht niet doorgaat. Dit horen we dan ook graag en we willen dit ook aan jullie vertellen.

De kosten en de tijdsduur wordt van te voren, in onderling overleg afgestemd en schriftelijk bevestigd. Er komen geen onverwachte kosten bij.

Als er tussentijds klachten, opmerkingen of zorgen zijn, laat het ons weten dan kunnen we er iets aan doen.

 

Meer weten over Het Politiek Bureau?

 

We snappen dat je niet meteen met ons in zee wilt, maar eerst meer wilt weten.

Bel of mail: 06-12714063 of contact@hetpolitiekbureau.nl