het Politiek bureau

Online training:

Persoonlijke effectiviteit voor raadsleden (en gewone mensen)

Er worden zoveel eisen aan jou gesteld. Daar kun je natuurlijk nooit aan voldoen. Maar dat wordt wel van jou verwacht: we hadden toch op jou gestemd? Dus vooruit: aan het werk.

Deze online training helpt jou om beter te focussen. Je leert een en ander over communiceren (en nee, niet die simpele dingen want die weet je al. Echt, de fijne kneepjes).

En je leert als een pro een raadsvergadering te analyseren zodat je de volgende keer weet waar je op moet letten.

En hoe werkt het?

 

Je meldt je aan via onderstaande knop. Je krijgt een link opgestuurd die toegang geeft tot de online training.

Elke les kost ca. 2 uur, kan soms meer of minder zijn.

Moet ik dit helemaal alleen doen? Yep. Helaas.

Helemaal geen steun? Jawel. Wij gaan één keertje videochatten met elkaar, waarbij je mij jouw meest prangende vragen kunt stellen én je bevindingen met mij kunt delen.

 

Hoe ziet de training persoonlijke effectiviteit er uit?

 

 

Ken jezelf

 

Hoofdstuk 1 – Wie ben ik en wat zijn mijn (politieke) aspiraties.

Ontdek wie je bent in het eerste deel van de training. Je doet een aantal oefeningen. Krijgt leesvoer (voor de liefhebber). En socrates himself helpt je op weg.

Een extraatje bij deze les: Politiek kan best veel tijd kosten (en het is verslavend). Ik help je met een beetje timemanagement.

Hoofdstuk 2 – Wat voor politicus ben ik/wil ik zijn

De vraag wat voor soort politicus ben ik en/of wil ik zijn. Daar draait het om in dit deel van de training. Doe de online test om te kijken wat voor politicus je bent en leer waar je uitdagingen liggen.

Ken je omgeving

 

Hoofdstuk 3 – Wie is de baas in de raadszaal?

Ken je vrienden en je ‘vijanden’. Met wie heb je te maken, hoe ziet je omgeving eruit en wat heb je hier eigenlijk aan. Na deze lessen zal je omgeving nooit meer hetzelfde zijn.

En hoe zit het met macht, ranking, cultuur en al die zaken waar je mee te maken krijgt als je een groep mensen bij elkaar zet?

Analyseer een raadsvergadering en gebruik daarbij de analysetools die ik voor je heb.

Hoofdstuk 4 – Integere, goede politiek bestaat dat eigenlijk?

Stel dat je de ideale wereld mag ontwerpen, hoe ziet ie er dan uit? En wat heeft dit met politiek te maken? En wat is politiek? En wanneer doe jij het goed?

Ik geef je tips zodat je zelf een (politiek) manifest**  kunt schrijven.

Communicatie

 

Hoofdstuk 5 – Met wie communiceer jij eigenlijk en waarom?

Voor wie doe je het eigenlijk allemaal, behalve natuurlijk voor jezelf? En hoe communiceer je dan met die mensen? En welk verhaal vertel je aan wie? En moet dat verhaal een beetje eenduidig zijn?

En welke middelen gebruik je dan om te communiceren?

Hoofdstuk 6 – alles komt samen en nu aan de slag

Oké en nu…… aan de slag. Schrijf jouw verhaal.

Resultaat na de training

 

Na deze training zal jouw politieke handelen eenduidiger en transparanter zijn, voor jezelf en voor anderen. Je weet beter wat je verhaal is en waar je naar streeft.

Je zult keuzes kunnen maken, wat wél en wat vooral niet te doen.

Ook zie je patronen tijdens de diverse overleggen, waardoor je beter kunt reageren. Dit zorgt voor rust en duidelijkheid.

 

Hoe werkt het?

 

De online training Persoonlijke effectiviteit kost normaal € 145  maar is nu te krijgen voor €87,00 (40% korting). Deze korting geldt tot en met 15 september 2020. Heb je mooi iets te doen tijdens de zomervakantie.

Meld je aan en je kunt meteen beginnen.

Het leuke van deze online training is, dat je zelf bepaalt wanneer en waar je studeert en hoeveel tijd je er in steekt. Wil je dat het duurzaam effect heeft, dan raad ik je aan om alle oefeningen te maken.

 

Voor wie is het?

 

De training is toegespitst op raadsleden. Heb je interesse om raadslid te worden of ben je steunfractielid/duoraadlid/fractieondersteuner/fractiemedewerker/etc., ook dan heeft deze training zeer zeker toegevoegde waarde.

Ook ‘gewone’ mensen kunnen deze training doen. Er volgt in het najaar 2020 een online training persoonlijke effectiviteit voor niet-politici. Zie alvast een voorproefje hier (link naar bureau kardol).

Tijdsbeslag

 

Elke les kost ca. 2 uur. Natuurlijk kan je er meer of minder tijd aan besteden. Dus in totaal kost deze training je ongeveer 12 uur.

Het fijne van deze training is dat je er aan kunt werken op het moment en de plek dat het jou uitkomt.

 

Kwaliteit training

 

De training is gebaseerd op vele jaren werkervaring o.a. als raadslid, mediator en manager. De literatuur die ik gebruikt heb kun je hier vinden.

 

Als ik nog vragen heb?

 

Je kunt altijd contact met mij opnemen als je nog vragen hebt over deze training. Mail me of stuur een vraag via het contactformulier. Bellen of appen mag natuurlijk ook. Naar contactpagina >>

Blogs lezen