het Politiek bureau

gratis

De politieke speurtocht

Ga alleen of in een groep op speurtocht door de gemeentepolitiek. Ontdek de politieke cultuur. Kijk naar macht, ranking en rituelen. En leer hoe deze kennis van jou een betere politicus (of burger*) maakt.

Hieronder kun je gratis de speurtocht downloaden. Natuurlijk kan je ook samen met mij op speurtocht. Neem dan contact met mij op en ik vertel je er alles over.

Tijdsduur: voorbereiding 1/2 uur. Speurtocht 1 uur. Raadsvergadering duur onbekend. Uitwerken en conclusies 1 uur.

U

Bekijk de politiek eens door een heel andere bril. Leer anders te kijken en ontdek alles over de cultuur in jouw gemeenteraad.

Wie heeft veel macht en staat hoog in de pikorde en wie niet? Wie bepaalt eigenlijk écht wat er gebeurt? En hoe zit het met diversiteit

En wat zegt wat je hebt waargenomen nu over de besluitvorming in de gemeenteraad? Is cultuur echt allesbepalend of speelt er meer? 

Ga op speurtocht door jouw gemeentehuis.** Bekijk (samen) de website, sociale media, de raadzaal. Bezoek een raadsvergadering. En leer op een heel andere manier naar politiek kijken.

 

Waarom is dat nuttig?

 

  • Omdat je anders kijken maakt dat je meer gaat zien.
  • Omdat je patronen, gewoontes en rituelen herkent.
  • Omdat je beter begrijpt wat er gebeurt (en waarom).
  • Omdat je zo een betere politicus wordt of een betere ‘burger’*.

* De politieke speurtocht is vooral voor politici, vooral omdat zij gemakkelijker toegang tot informatie hebben (en tot een raadsvergadering). Maar ook voor gewone mensen is de speurtocht prima te doen en vooral heel leerzaam.

 

Eerst meer weten? Mail of bel me.